Polityka Prywatności

1. inAkademia.pl – kim jesteśmy?

inAkademia.pl jest innowacyjną platformą internetową, w której do Twojej dyspozycji oddajemy stale rozwijane przez naszych ekspertów zasoby biblioteki kompletnych i esencjonalnych video szkoleń (dalej: „inAkademia.pl” lub „Serwis Internetowy”).
 

2. Administrator danych osobowych.

Administratorem danych osobowych w serwisie inAkademia.pl są wspólnicy prowadzący wspólnie działalność gospodarczą
w oparciu o umowę spółki cywilnej pod firmą INQUEST SPÓŁKA CYWILNA PAWEŁ SŁUJA MAREK GUZOWSKI
(adres miejsca prowadzenia działalności i adres do korespondencji: ul. Ścinawska 20, 53-629 Wrocław) NIP spółki cywilnej: 8971784072, REGON spółki cywilnej: 021936107, adres poczty elektronicznej: bok@inakademia.pl (dalej: „Administrator” lub „Właściciel Serwisu”).

We wszelkich sprawach związanych z niniejszą polityką prywatności prosimy kontaktować się z Administratorem za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: bok@inakademia.pl lub pisemnie na adres ul. Ścinawska 20, 53-629 Wrocław.

3. W jaki sposób przetwarzamy dane osobowe.

Administrator inAkademia.pl dba w szczególny sposób o bezpieczeństwo danych osobowych, przetwarzanych za pośrednictwem Serwisu Internetowego. Wszelkie podawane przez korzystających z Serwisu Internetowego dane osobowe przetwarzane są zgodnie z przepisami prawa, w szczególności z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U. Nr 133, poz. 883 ze zm.) oraz z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. Nr 144, poz. 1204 ze zm.).

Administrator dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, że zbierane przez niego dane są przetwarzane zgodnie z prawem; zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami; merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane oraz przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.

Administrator stosuje najlepsze środki techniczne i organizacyjne, zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych, odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych, objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, zabraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.

4. W jakim celu przetwarzamy dane osobowe?

Administrator przetwarza dane osobowe w zakresie niezbędnym do korzystania z inAkademia.pl oraz dostarczania jego funkcjonalności. Cele przetwarzania danych osobowych:
  1. nawiązanie, wykonanie lub rozwiązanie stosunku umownego polegającego na korzystaniu z funkcjonalności Inakademia.pl wskazanych w regulaminie Serwisu Internetowego;
  2. marketing bezpośredni własnych produktów lub usług Administratora;


5. Jakie dane osobowe przetwarzamy?

O zakresie wymaganych danych osobowych do skorzystania z danej usługi w InAkademia.pl korzystający jest każdorazowo uprzednio informowany. Administrator może przetwarzać następujące dane osobowe korzystających z inAkademia.pl:
  1. Imię i nazwisko/nazwa firmy;
  2. adres;
  3. NIP;
  4. adres poczty elektronicznej;
  5. numer telefonu kontaktowego


Pamiętaj, że masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Możesz to zrobić w każdym czasie w ustawieniach konta w Serwisie Internetowym lub też kierując odpowiednią prośbę do Administratora.

6. Na jakiej podstawie przetwarzamy dane osobowe?

Korzystanie z Serwisu Internetowego jest dobrowolne, każdy samodzielnie decyduje czy chce korzystać z inAkademia.pl oraz usług dostarczanych za jego pośrednictwem. Podanie danych osobowych przez korzystającego z inAkademia.pl jest również dobrowolne, aczkolwiek do korzystania z niektórych usług inAkademia.pl (np. konto), niezbędne jest podanie danych osobowych – o czym korzystający jest każdorazowo uprzednio informowany.

Administrator informuje, że jako korzystający z Serwisu Internetowego masz prawnie zagwarantowaną możliwość cofnięcia zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych – zarówno w zakresie wybranego celu przetwarzania danych, jak i w ogólności. Możesz to zrobić w każdym czasie, kierując odpowiednią prośbę do Administratora za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: bok@inakademia.pl lub pisemnie na adres ul. Ścinawska 20, 53-629 Wrocław.

Pamiętaj jednak, że cofnięcie zgody na przetwarzanie danych w celu nawiązania, wykonania lub rozwiązania stosunku umownego, polegającego na korzystaniu z funkcjonalności inAkademia.pl, wskazanych w regulaminie Serwisu Internetowego, może się wiązać z koniecznością rozwiązania umowy albo zaprzestania korzystania z danej usługi np. konta.

Podstawą przetwarzania Twoich danych osobowych jest konieczność realizacji umowy, której jesteś stroną (np. korzystanie z konta w Serwisie Internetowym) lub podjęcia na jego żądanie działań przed jej zawarciem. W przypadku przetwarzania danych w celu marketingu bezpośredniego własnych produktów lub usług Administratora podstawą takiego przetwarzania jest Twoja zgoda. Pamiętaj jednak, że taka zgoda zawsze może być przez Ciebie cofnięta.

7. Kto jeszcze ma dostep do Twoich danych osobowych?

Twoje dane osobowe nie są udostępniane osobom trzecim, za wyjątkiem przypadków, w których dysponujemy Twoją uprzednią zgodą lub gdy udostępnienie danych jest prawnie dozwolone.

Pamiętaj jednak, że jeżeli korzystasz z Subkont w Serwisie Internetowym, to możesz mieć dostęp do danych osobowych innych osób, korzystających z Twojego Konta, do którego dołączyłeś Subkonta. W takim wypadku jesteś obowiązany dołożyć należytej staranności w celu ochrony interesów osoby, której dane dotyczą.

8. Cookies i dane eksploatacyjne.

Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie użytkownika odwiedzającego stronę Serwisu Internetowego (np. na dysku twardym komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona – w zależności z jakiego urządzenia korzystasz, odwiedzając nasz Serwis Internetowy). Szczegółowe informacje dot. Cookies, a także historię ich powstania można znaleźć m.in. tutaj: wikipedii lub Wszystkoociasteczkach.pl

Przetwarzamy dane zawarte w plikach Cookies podczas korzystania przez odwiedzających ze strony internetowej Serwisu Internetowego w następujących celach:
  1. identyfikacji Usługobiorców jako zalogowanych w Serwisie Internetowym i pokazywania, że są zalogowani;
  2. zapamiętywania danych z wypełnianych formularzy zamówienia, ankiet lub danych logowania do Serwisu Internetowego;
  3. prowadzenia anonimowych statystyk przedstawiających sposób korzystania ze strony Serwisu Internetowego oraz badania potrzeb Usługobiorców, z wyłączeniem personalnej identyfikacji Usługobiorcy.


Standardowo większość przeglądarek internetowych dostępnych na rynku domyślnie akceptuje zapisywanie plików Cookies. Masz możliwość określenia warunków korzystania z plików Cookies za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza to, że możesz np. częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików Cookies na Twoim komputerze – w tym ostatnim wypadku jednak uniemożliwi to jednak korzystanie z serwisu inAkademia.pl.

Ustawienia Twojej przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies są istotne z punktu widzenia zgody na korzystanie z plików Cookies przez nasz Serwis Internetowy – zgodnie z przepisami taka zgoda może być również wyrażona poprzez ustawienia przeglądarki internetowej.

Szczegółowe informacje na temat zmiany ustawień dotyczących plików Cookies oraz ich samodzielnego usuwania w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych dostępne są w dziale pomocy przeglądarki internetowej oraz na poniższych stronach (wystarczy kliknąć w dany link):
  1. Internet Explorer
  2. Chrome
  3. Safari
  4. Firefox
  5. Opera
  6. Android
  7. Safari (iOS)
  8. Windows Phone
  9. Blackberry


Usługodawca przetwarza również zanonimizowane dane eksploatacyjne (tzw. logi – adres IP, domena) do generowania statystyk pomocnych w administrowaniu Serwisem Internetowym. Dane te mają charakter zbiorczy i anonimowy, tj. nie zawierają cech identyfikujących osoby odwiedzające stronę Serwisu Internetowego. Logi nie są ujawniane osobom trzecim.

9. Uwagi końcowe.

Serwis Internetowy może zawierać odnośniki do innych stron internetowych. Administrator namawia, by po przejściu na inne strony, zapoznać się z polityką prywatności tam ustaloną. Niniejsza polityka prywatności dotyczy tylko Serwisu Internetowego.

We wszelkich sprawach związanych z niniejszą polityką prywatności prosimy kontaktować się z Administratorem w szczególności za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres: bok@inakademia.pl lub pisemnie na adres ul. Ścinawska 20, 53-629 Wrocław.


Pobierz wersję .pdf